Dutch Angle: hoofdthema NFF09

Dutch-Angle_logo

Als je denkt aan kunstvormen waarmee Nederland bekend staat in het buitenland kom je al snel terecht bij Design en Fashion.
Vreemd genoeg doen Nederlandse Arthouse films het ook al jaren goed op buitenlandse gerenommeerde festivals maar krijgen ze die aandacht niet in eigen land. Tijd om de spotlight te zetten op deze kleine parelmakers en ze gezamenlijk te presenteren onder het label: Dutch Angle.
Tijdens NFF09 stonden deze makers en hun films centraal. Er werd een campagne opgezet om ze via diverse media bij het publiek bekend te maken o.a. door middel van een Volkskrantbox, uitgebreide interviews in Vrij Nederland, Esta en Volkskrant. Ook waren er dagelijkse filmvertoningen in het speciale Dutch Angle programma met uitgebreide nagesprekken. Met de filmindustrie werden uitgebreide debatten (lees hier meer over de debatten) gevoerd over hoe we onze arthouse producties in binnen-en buitenland beter kunnen promoten.
Mijn taak: bedenker, initiator en producent van het label en de diverse programma’s rondom Dutch Angle.

Lees hier het artikel uit de Esta
Lees hier het artikel van het Mediafonds
Aankondiging Dutch Angle op cinema.nl