Sound seeing Utrecht

Vakspecial Geluid

Je hoort het ruisen van de zee, een wc die doorspoelt, een kabbelend beekje, een hijskraan in een haven. Je ogen zijn geopend en je vaart over de Oudegracht. Je brein gaat op zoek naar beelden die kloppen of die contrasteren. Je wordt ongelofelijk verrast als je je oren aan het roer zet.

Doel: De wens van sounddesigners Nederland was om filmmakers meer rekening te laten houden met hun vak dat vaak als sluitpost op de begroting wordt gebruikt. In dat kader werden 2 boten afgeladen met scenaristen, regisseurs en producenten. Ze kregen een koptelefoon op hun hoofd en kregen een geluidswandeling te horen van Cilia Erens. Vervolgens kregen ze een hoorcollege met voorbeelden van makers die geluid als uitgangspunt, inspiratiebron gebruiken van hun film.

Mijn taak: bedenker en producent