Co-creatie

schermafdruk-2017-05-07-11-51-28.png

Als projectmanager bij Spektor begeleidde ik diverse opdrachten, waaronder voor een projectontwikkelaar. Na een gezamenlijke zoektocht naar het verhaal van de projectontwikkelaar werd de koers bepaald richting co-creatie: daar wil het bedrijf zich in de toekomst mee onderscheiden: nieuwe wijken/woningen creëren i.s.m. alle betrokken partijen.

Na uitgebreid onderzoek naar alle bestaande tools op het gebied van co-creatie ontwikkelden we een online co-creatie tool. Deze tool helpt de projectontwikkelaar om nieuwe co-creatie methodes binnen zijn organisatie te implementeren. Door het invoeren van diverse ‘waardes’ als tijd, personen en level van co-creatie krijgt de medewerker een 3-tal methodes voorgelegd die hij kan inzetten om te co-creëren.

Naast de tool voor intern gebruik ontwikkelden we tevens een animatie die uitlegt hoe de projectontwikkelaar co-creatie gebruikt en een ‘roadmap’ die dit voor BtoB uitlegt.

Tegelijkertijd ontwikkelden we in de Playground een eigen co-creatie methode: Guaranteed Adventure Cards.
Deze kaartenset werkt tweeledig:
– de klant krijgt inzicht en wordt betrokken in het creatieve deel van het innovatieproces
– Het stelt Spektor in staat haar offerte traject betaald te krijgen. (wat zelden gebeurt bij een creatief bureau)

De kaartenset is samengesteld uit diverse concept ontwikkeling, co-creatie, storytelling en innovatie strategieën en biedt houvast en structuur in de chaos van een innovatieproces.
guaranteed-adventure-cards.png
Al meteen na het uitkomen van de kaartenset bleek er een enorme belangstelling voor de guaranteed adventure cards. Momenteel wordt er gewerkt aan een workshop rondom de kaartenset.