Voor wie? Voor publiek!

Ik leerde pas echt wat Storytelling was, toen ik het filmvak verliet… Toen pas ging ik inzien dat ik eerst moest kijken wie er aan de overkant zat, wie mijn ontvanger was. Begreep ik dat er meer moest gebeuren dan alleen maar zenden. Ik moest mijn publiek kietelen, prikkelen, uit zijn tent lokken, vragen stellen, mee laten doen.  En het werd er alleen maar leuker op! Doei film! Hello Storytelling!

Een paar voorbeelden:

  • Beeldenstorm. Hoofdthema van het Nederlands Film Festival 2011. Met dit themaprogramma maakte het NFF zich in 2011 op voor de toekomst. Het festival beoogde hiermee een wegwijzer te zijn in een sterk veranderend medialandschap waarin film, de Nederlandse film van substantiële betekenis is. Het programma bestond uit een serie favoriete avonden van influencers, een online platform, diverse live events, game avonden waarin het publiek kennis kon maken met de vele diverse kanten van digitale beeldcultuur. Check hier het programmaboekje.
  • Kids en jongerenprogramma NFF. In 2006 ontwierp ik het gehele jeugdprogramma van het NFF. Voor het basisonderwijs bestond dit uit filmvertoningen met nabespreking in aanwezigheid van cast of crew en een digitale online tool. Voor het Voortgezet onderwijs kwam er een Small, Medium, en een Large programma. Het Medium programma behelsde een (nagebouwd) setbezoek met vele on- en offset workshops. Voor het Large programma namen scholieren deel aan een competitie met aansluitend bezoek aan het Junior Kalveren gala. Het programma trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers en bestaat tot op heden nog steeds. #potverjadaarbenikbesttrotsop.
  • Pretty, Sick & Twisted. Onderdeel van een comedyspecial tijdens NFF 2007 waarin publiek in Tivoli live de opnames konden bijwonen van een sitcom. De montage vond diezelfde dag plaats, het resultaat werd die avond vertoond in het festivalpaviljoen en was een dag erna te zien op Comedy Central. Met o.a. Fockeline Ouwekerk en Juliette van Ardenne, regisseur Pim van Hoeve (Liever Verliefd, ) en scenarist/coach John Vorhaus (o.a Married with Children).