Soms komt een boodschap het beste over in een live event, soms als game of installatie. Soms op een bierviltje. De vorm ondersteunt de inhoud. Alles uit de kast halen om te prikkelen, te verwonderen, het veiliger te maken om de kijker te verleiden. Dus vorm? Ja! Maar dienen moet het altijd. Punt!

Een paar voorbeelden
- Nachtrit voor je oren: Installatie met zes speakers in een kring en een rode button op de Neude. Met een druk op de knop kregen voorbijgangers een scene te horen uit de film Nachrit. Op elke speaker was een ander geluidsspoor te horen. Als je precies in het midden stond, hoorde je alle sporen en daarmee de hele scene. Liep je naar één van de speakers toe dan kreeg je bijv. alleen de dialoog van een acteur of de sirene van een ambulance. Doel: publiek bewust maken van het vak sounddesign i.h.k.v. een vakspecial geluid.
- Filmfab: Interactieve audiovisuele Game op station Utrecht Centraal waarin passanten de rol van producent moeten vervullen door crewleden in juiste scherm te plaatsen en de geldstroom te blijven aanvullen.
- Festijn der onvervuld verlangen: Indoor datingpicknick om scenaristen, regisseurs en producten aan elkaar te koppelen. Voor de echte muurbloempjes was er een berichtenwaslijn waar anonieme oproepen aan werden gehangen die middels een katrolsysteem door de ruimte werd getransporteerd. En mocht dát zelfs geen mooie nieuwe koppels opleveren, dan waren er nog de picknickhostessen die een handje hielpen en presentator Maxim Hartman die live on stage speeddaters aan elkaar koppelde. Het eerste Festijn vond plaats in 2008 en gezien het grote succes werd deze in 2009 in 2010 herhaalt. Elk jaar in een iets andere vorm, maar met het belangrijkste doel om partijen aan elkaar te koppelen. lees meer in dit artikel uit de Volkskrant