10 acteurs In The Picture

Publieksprogamma met 10 trending acteurs in Nederland

Eén van publiekstrekkers van het NFF is natuurlijk dat je live ‘echte sterren’ tegen het lijf kunt lopen. En laten we eerlijk zijn: het zorgt er ook voor dat Het NFF al jaren achtereen grootste media-event van het jaar is. In 2010, ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van het Nederlands Film Festival,  ontstond het idee om in het kader van een vakspecial over acteren 10 acteurs gezamenlijk in de schijnwerpers te zetten.

10 baanbrekende acteurs die het gezicht van de Nederlandse cinema in dat jaar mede bepaalden: Daan Schuurmans, Fedja van Huêt, Frank Lammers, Dragan Bakema, Waldemar Torenstra, Barry Atsma, Mimoun Oaissa, Jeroen Spitzenberger, Tygo Gernandt en Johnny de Mol.  

Naast een aantal live-events, waaronder het NK moordenaartje, vertoonden ‘De 10’ zich regelmatig gezamenlijk op premières tijdens het NFF  (wat uiteraard de nodige media-uitingen opleverde) en verschenen en kregen volop aandacht in diverse bladen.

Met onze mediapartner de NPO bedachten we een aantal teasers die voorafgaand aan – en tijdens het NFF dagelijks op net3 vertoond werden en die zo het vak acteren bij een groot publiek onder de aandacht bracht.  Bekijk hier de commercial

Mijn taak: Initiator, research en préproductie

Lees hier meer: artikel website NFF