Stage bij Jim Jarmusch

dead man

Voor mijn stage vertrok ik in 1994 voor zeven maanden naar de VS om geluid te doen bij een nonbudget productie. Bij aankomst bleek de film gecancelled. Uiteindelijk vond ik een nieuw stageplek bij een indy speelfilmproductie in Tucson: ‘The Woman in the Moon‘ als Second Second Assistant Director.

Tijdens deze stage ontdekte ik dat Jim Jarmusch (absoluut één van mijn helden) een nieuwe film zou gaan opnemen. Ik trok mijn stoute schoenen aan, nam de greyhound naar Phoenix en.. werd aangenomen als productieassistent
bij de film ‘DEAD MAN ‘van Jim Jarmusch in de VS.

Deze non typicial zwart-wit Western (met o.a. Johnny Depp en waanzinnige bijrollen van o.a. Iggy Pop, David Byrne, John Mitchum en cameraman Robby Muller) nam me drie maanden mee door vier verschillende staten van de VS en liet me de tijd van mijn leven beleven.

trailer Dead Man

Ik kreeg zelfs nog een piepklein rolletje als boerendeerne die naar Johnny Depp lacht in de trein. (je kunt ‘m checken en heel hard lachen – het is de beginscène) Nog steeds één van mijn sterkste verhalen uiteraard!