Festijn der onvervuld verlangen

Speeddaten tijdens een indoor picknick voor scenaristen en regisseurs.

Scenaristen zoeken regisseurs, regisseurs zoeken goede verhalen. Nederland is maar een klein landje en tóch hebben beide partijen moeite om elkaar te vinden; iedereen blijft in zijn eigen vertrouwde kringetje hangen.

In het kader van een Vakspecial Scenario bedacht ik een indoor picknick in het festivalpaviljoen, bekleedde de vloer met nepgras en liet beide partijen met een ontspannen lunch met elkaar kennismaken.
Voor de echte muurbloempjes was er een berichtenwaslijn waar anonieme oproepen aan werden gehangen die middels een katrolsysteem door de ruimte werd getransporteerd. En mocht dát zelfs geen mooie nieuwe koppels opleveren dan waren er nog de picknickhostessen die een handje hielpen en presentator Maxim Hartman die live on stage speeddaters aan elkaar koppelde.

Het eerste Festijn vond plaats in 2008 en gezien het grote succes werd deze in 2009 in 2010 herhaalt. Elk jaar in een iets andere vorm, maar met het belangrijkste doel om partijen aan elkaar te koppelen.

Mijn taak: bedenker en producent.

lees meer in dit artikel uit de Volkskrant