Foley Show: savooiekool klinkt als brekend bot

NFF2006_FOLEY_©MANGOLD_RA3R4030AU

In het kader van een special over sounddesign werd live geluid gemaakt tijdens de vertoning van de korte film Bad Luck. Stel je voor: een bioscoopzaal met een podium vol savooiekool, kokosnoten en andere vreemde attributen, een live band en twee foleyartiesten met het zweet op de bovenlip die het publiek een hilarische voorstelling bezorgden en tegelijkertijd inzicht gaven in het werk van een sounddesigner.

Mijn taak: De vakspecial geluid was in 2006 één van mijn eerste projecten bij het NFF. Naast een programma voor filmprofessionals (Sound Seeing Utrecht en de Verborgen Verleider) wilde ik tevens het publiek laten kennis maken met het vak sounddesign. Samen met sounddesigner Bart Jilessen bedacht ik de Foleyshow, vlogen wij een Canadese en Duitse foleyexpert in en produceerde wij twee bomvolle voorstellingen van deze unieke experience.